Ülo Toomsalu • 24. mai 2000 kell 6:37

Pärnu taksofirmad kergitasid sõiduhindu

Kallinev bensiin ja nurisevad taksojuhid panid taksofirmasid möödunud nädalal taksoteenuste hinda krooni võrra tõstma, kirjutab Pärnu Postimees.

OÜ Pärnu Takso oli esimene, kes söandas taksoteenuste hinda tõsta. Juhatuse esimees Edgar Põldme rääkis, et kilomeetri hinda tulnuks juba ammu korrigeerida, aga ükski taksofirma ei julgenud seda teha, kartes klientide äravoolu konkureerivasse ettevõttesse.

Kroonine hinnatõus on taksojuhtide ütlust mööda liiga väike. 'Bensiin läheb aina kallimaks, aga peame klientidegagi arvestama,' lausus Põldme. 'Kui hinda veelgi ülespoole kruvida, võib takso põõsa vilusse parkida, sest sõitjaid pole.'

Põldme kinnitas, et OÜ Pärnu Takso lähimas tulevikus enam taksoteenuste hindu ei tõsta. 'Vähemalt selle aasta lõpuni proovime hinna samaks jätta.'

OÜ E-Takso järgis Pärnu Takso eeskuju ning kergitas taksoteenuste hinda krooni võrra. E-Takso juhataja Endel Hiis ütles, et seitse krooni kilomeetri eest pole kütuse hinda arvestades just suur tasu, kuid nad elavad ära.

MTÜ Ranna Takso ja Bristol Takso pole taksoteenuste hinda tõstnud. MTÜ Ranna Takso juhatuse esimees Aavo Zeier teatas, et firma püüab esialgu vana hinnataset hoida. 'Tulime inimestele vastu, elu on ju niigi kallis,' ütles Zeier.

Pärnu tänavatel on Põldme hinnangul liiga palju taksosid ning see kruvibki hinnad üles. 'Kui autosid oleks vähem, jätkuks kliente kõikidele, taksojuhid teeniksid rohkem ja hinda saaks madalal hoida,' selgitas ta.

Hetkel kuum