25. mai 2000 kell 22:00

Kas Malle Eenmaale mõisteti liiga range karistus?

Mina ise olen selle Ameerika Fondi rahale olnud väga lähedal, aga ei saa aru, mida on valesti tehtud. Fondi nõukogusse kuulus kindlasti ka tollane põllumajandusminister Mändmets, rahandusministeeriumi esindaja, parlamendi esindaja. Kui Malle oli üksinda poolt, siis kuidas sai see otsus jõustuda? Samas Malle ütles televisioonis, et ei osalenud otsustamisel.

Ma ei ole aru saanud, mis selle fondi rahaga toimus, kes tegi ja kes vastutama peab. Olukord tundub absurdne. Seda enam, et olen küsinud diplomeeritud finantsistide käest selgitust, aga ka nemad ei saa aru. Aga kes siis saab aru? Aru saab see hall mass, kes ütleb, et nendele pankuritele, kes on sigadusi teinud, tuleb labidaga pähe anda. Nemad teavad ainult seda, et on üks pea ja üks labidas.

Mina ei tahaks seda kommenteerida. Vaatame, mis esimesed päevad toovad, ja eks ma hiljem olen nõus seda teemat ka kommenteerima.

Ma ei oska seda kommenteerida. Töötan juba pikemat aega Roomas ega ole nende asjadega küll praegusel hetkel kursis. Olen ametlik Eesti riigi esindaja ÜROs asuva toidu- ja põllumajandusorganisatsiooni juures. Oleksin ma uudistega kursis, saaksin ka vastata. Mina ei ole kordagi seda Põllumajanduse Ameerika Välisabi Fondi juhtinud. Ja mina küll praegu ei mäleta ega oska ka kommenteerida, kuidas toimus fondi raha jagamine.

Arvan, et on range, ja mulle tundub, et panganduses on küll olnud suuremaid süüdlasi, ka Maapanga asjus. Eks Eenmaa eksimus oli muidugi see, et ta selle Ameerika Välisabi raha panga põhikapitali hulka kirjutas, aga ma arvan, et ta tegi seda kõike ikkagi panga seisu parandamiseks, aga mitte selleks, et ta ise sellest mingit kasu sai. Ega Eenmaa ei olnud ka üksinda seal pangas tegija, seal oli ka teisi, kes enne lõppu ära läksid.

Hetkel kuum