Toomas Truuverk • 25. mai 2000 kell 8:20

Tallinna börs liigub täna kergelt üles

Euroopa aktsiaturud ärkasid täna hommikul rõõmsa tõdemusega, et Ühendriikide börsid on öösel tublilt üles liikunud (Nasdaq +3,35% ja Dow +1,08%). Kõik täna juba avanenud Euroopa börsid liiguvad plusspoolel, suurima üle 5%se tõusu on teinud Helsingi börs.

Kuigi pikemaajaliselt on turud endiselt ebastabiilsed, on konkreetselt tänasest päevast rääkides loota positiivset liikumist ka Tallinnas. Kerget kõhedust tekitab muidugi eile müügipoolel elavnenud turg. Kuna käibed olid seejuures siiski väikesed, on küllalt tõenäoline, et müügihuvi täna juba raugeb.

Sündmustest on üks huvitavamaid asju täna pärastlõunal toimuv Telekomi aktsionäride koosolek. Kuigi otsuste suhtes on suuremate omanike võimust tulenevalt tulemused ette teada, pakub investoritele kõige rohkem huvi ettevõtte juhtide ja omanike tulevikuvisioonid ettevõtte arengu kohta.

Hetkel kuum