26. mai 2000 kell 16:38

Euro kurss tegi täna ajaloo suurima tõusu

Euro kurss tegi täna oma ajaloo suurima tõusu kartuses, et Euroopa keskpank on otsustanud lõpuks ühisraha langusele lõpu teha ja vajadusel sooritada interventsioon.

Euroopa keskpanga nõukogu liige Ernst Welteke ütles Saksa tabloidlehele Bild-Zeitung, et euro on umbes 20-30 protsenti allahinnatud, kursilangus tekitab muret ning keskpank pole kunagi välistanud interventsioonivõimalust. Turg interpreteeris Welteke sõnu kui Euroopa keskpanga poliitika muutust otsustavamaks.

Ennelõunal, kui kauplemine käis vaid Euroopa turgudel, oli kõik veel rahulik. Pärast USA finantsturgude avamist aga hakkas euroralli. Veidi enne kuut (Eesti aja järgi) murdis ühisraha 0,92 dollari ning tund aega hiljem 0,93 dollari taseme ning jõudis 0,9323 USDni, mis teeb viimase kursiks 16,78 krooni. Võrreldes neljapäeva õhtuga oli euro kurss kerkinud selleks momendiks üle 2 protsendi.

Investeerimispanga J.P. Morgan valuutastrateeg Jim McCormik arvas, et võib olla on tegu euro kursi tõusutrendi algusega.

Hetkel kuum