26. mai 2000 kell 11:31

Kodusõda Aafrikas Sierra Leones muutis eestlasest tippjuhi tööplaane

Aafrikasse Sierra Leonesse firmajuhiks värvatud endine Q GSMi tehnikadirektor Raul Pagel oli sunnitud selles riigis puhkenud kodusõja tõttu oma plaane muutma.

Mai algul Lääne-Aafrikasse Sierra Leonesse tööle sõitma pidanud Pagel asus hoopis tööle Kesk-Aafrikasse Kongosse.

Mõni nädal tagasi Sierra Leone pealinnale Freetownile pealetungi alustanud sissid läksid kodusõja käigus vastuollu ka maal rahu hoidvate ÜRO jõududega, võttes neist ligemale 300 sõjameest pantvangi. Suurbritannia ja USA soovitasid oma kodanikel seepeale riigist lahkuda.

Q GSMi ülesehitamises algusest peale osalenud Pagel värvati looma suure sidefirma MSI Aafrika GSM-operaatori Celtel organisatsiooni. Esimesed paar kuud pidi ta veetma Sierra Leone pealinnas Freetownis sealse mobiilifirma juures ning seejärel siirduma kaheks aastaks Kongo pealinna Kinshasasse Celtel Congo opereerimisdirektoriks.

Firma MSI Cellular Investments omab Aafrikas kümmet mobiilsidelitsentsi. Kongo projekt on mustal mandril soovitavate klientide arvult nende suurim väljakutse.

Hetkel kuum