Kaido Einama • 26. mai 2000 kell 9:52

Uus Eestimaa Reisijuht sisaldab rohkem infot erafirmadest

Üle aasta välja antav Eestima siseturismi kataloog Eestimaa Reisijuht 2000/01 on alates sellest nädalast müügil ajalehekioskites, bensiinijaamades, muuseumides, hotellides ja raamatupoodides.

Kataloogi koostaja Jaan Masing firmast BeTeGe ütles Äripäevale, et 2000.-2001. aasta kataloogi jaoks oli seekord raskem saada lisaandmeid omavalitsustelt, kuid varasemast tunduvalt rohkem on esindatud eraettevõtlus - eramajutus, -toitlustus jms.

Kataloogil on nüüd sisukataloog mitte ainult kohanimede tähestiku järgi, vaid grupeerituna maakondade ja teemade kaupa. 'Kasutasime ka tugevamat paberit, et mitmeks aastaks mõeldud kataloog reisil olles ära ei laguneks,' ütles Masing.

Sel suvehooajal on Jaan Masingu sõnul tunduvalt rohkem puhkevõimalusi tekkinud Peipsi ääres ja Läänemaal, Lõuna-Eesti on aga endiselt väga tihedalt turismiteenuseid pakkuv piirkond. Sihtasutuste palvel on maakondadest eraldi esindatud Setomaa ja Peipsiveere piirkond, mis siseturistile sobivad tervikliku sihtkohana paremini.

Kataloog maksab orienteeruvalt 73 krooni, sisaldab pilte, kaarte, turismiettevõtete kontaktandmeid ja vaatamisväärsuste kirjeldusi. BeTeGel on plaanis uuendada ka oma internetikataloogi ja hakata pakkuma majutuse online broneerimise teenust.

Hetkel kuum