Ülo Toomsalu • 29. mai 2000 kell 6:15

Eestis ostetakse aastas 21 miljonit liitrit vett

Eesti elanikud tarbivad aastas ligi 21 miljonit liitrit villitud vett, mis on üle kuue korra rohkem kui kuue aasta eest. Turuliidriks on villitud vee osas mineraalvesi Bonaqua, mida möödunud aastal müüdi umbes kuus miljonit liitrit, kirjutab Postimees.

Möödunud aastal korraldatud uuringu järgi ulatus meie turuosa 29 protsendini ning meile järgnevad Saku Õlletehas umbes 20protsendilise ja Tartu Õlletehas 10protsendilise turuosaga, ütles Eesti Coca-Cola Joogid ASi tootejuht Marit Aas.

Aasa sõnul suureneb pakendatud vee tarbimine peamiselt kraanivee arvel, mida inimesed varem jõid, kuid nüüd kõikuva kvaliteedi tõttu enam ei taha, sest endale on teadvustatud puhta joogivee kasulikke omadusi. Vee müügi kasv kahandab vähesel määral ka tavapäraste karastusjookide läbimüüki.

'Eestis on praegu kõige populaarsemad maitsestamata veed, kuid mujal maailmas liigub trend üha enam maitsestatud lauavee poole. Kõige populaarsemad on sidruni- ja greibimaitselised veed,' märkis Aas.

Saku Õlletehase pressiesindaja Rutt Rohu sõnul oli veetarbimises kõige aktiivsem tõus möödunud aastal, kui tänu kuumale suvele kasvasid müüginumbrid kuni 31 protsenti. Varasematel aastatel on tarbimise kasvuks loetud umbes kümme protsenti aastas.

Hetkel kuum