Ülo Toomsalu • 29. mai 2000 kell 6:13

Laar tahab veel kaks ministeeriumi Tartusse viia

Peaminister Mart Laari sõnul püüab koalitsioon ehitada Eesti arengu kahele jalale ja luua Tartust Tallinnale selge vastandkeskuse, mis võib tähendada kultuuriministeeriumi kolimist Tartusse, kirjutab Postimees.

'Me tahame luua Tallinnale selget vastandkeskust Tartusse, mis seal salata,' lausus Laar reedesel kohtumisel Tartu ettevõtjatega. 'Peame ehitama Eesti arengut kahele jalale, mis tähendab, et jätkuvalt üritatakse asutusi just Tartusse tuua.'

Laari kinnitusel ei tähenda see, et mõned ametid ja inspektsioonid ei võiks kolida ka mujale Eestisse. 'Hoiatan ette, et ma hakkan mõtlema kultuuriministeeriumile niipea, kui haridusministeerium on Tartus paigas. Ma pean üldse mõtlema, mispärast meil kahte ministeeriumi vaja on,' lausus Laar. 'See on siiski väga esialgne mõte,' lisas ta.

Kultuuriministeeriumi avalike suhete nõunik Reet Weidebaum kuulis Laari ministeeriumi võimalikku kolimist puudutavast mõtisklusest reedel esimest korda. 'Ta ei ole seda mõtet kultuuriministeeriumiga jaganud,' lausus Weidebaum.

Laari väitel kolib kohe Tartusse Eesti suurim põllumajandusregister. 'Sisuliselt tähendab see ka põllumajandusministeeriumi Tartusse toomist, sest lähitulevikus ei ole põllumajandusministeeriumisse asja kellelgi teisel peale nende, kes tahavad sealt saada euroraha,' lausus Laar. 'Ja kogu see osakond, mis hakkab tegelema euroraha jagamise ja kontrollimisega, saab asuma Tartus koos kõigi registritega. See osakond on suurem kui põllumajandusministeerium oma praeguse koosseisuga.'

Valitsus kavatseb keskaparaadi hiilivat haldusreformi Laari kinnitusel jätkata hea meelega. Nii näiteks võib Laari kinnitusel registrite Tallinnast ärakolimise üle veelgi mõelda.

Hetkel kuum