Toomas Truuverk • 30. mai 2000 kell 8:08

Telekomi aktsia ootab täna investorite seisukohavõttu

Eilse kahe olulise börsiettevõtte, Telekomi ja Saku Õlletehase majandustulemuste avaldamise järel on täna põnev jälgida, mis hakkab turul toimuma.

Mõlema ettevõtte majandustulemuste kohta võib öelda, et positiivset üllatust ei pakutud. Saku puhul võib õllemüügi paigalseisu ja veidi vähenenud kasumit pidada isegi kergelt pettumuseks. Telekomi majandustulemused iseenesest olid muidugi head, kuid vastasid küllalt täpselt analüütikute ennustustele ja seetõttu järsku hinnamuutust turul kaasa ei too. Küll omab Telekomi tulemus selget positiivset mõju aktsiale veidi pikemas perspektiivis.

Telekomi puhul on tegelikult oluline ka kuidas reageerivad täna investorid Londonis, sest eile olid turud seal kevadise pangapüha tõttu suletud. Täna hommikuse dollarikursi alusel kroonidesse arvutatult maksab Telekomi aktsia Londonis 118,95 kr ehk ca 4% vähem kui eilne sulgemishind Tallinnas.

Täpselt nädala pärast avaldab statistikaamet I kvartali kiirmeetodil leitud majanduskasvu hinnangu. Eesti Pank pakkus mõned nädalad tagasi selleks numbriks 9%.

Hetkel kuum