Inno Tähismaa • 31. mai 2000 kell 12:47

Eesti Telekomi nõukogu otsib ettevõttele uut juhti

Eesti Telekomi nõukogu otsib lähima kolme kuu jooksul ettevõttele uut juhti, ütles äsja lõppenud pressikonverentsil AS Eesti Telekom nõukogu esimees Aare Tark.

Sõmera tunnistas ühtlasi, et tema lahkumine pole seotud süveneva konfliktiga Eesti Telekomi ja teede- ja sideministeeriumi vahel.

Tagasi astuv Eesti Telekomi juhatuse esimees Toomas Sõmera ütles, et kuigi ettevõtte nõukogu hakkab tema lahkumisavaldust arutama järgmisel koosolekul juunikuus, on väheusutav, et nõukogu tema avalduse tagasi lükkab.

Konflikt ministeeriumi ja Eesti Telekomi vahel sai alguse sellest, et Telekom keeldus ministeeriumile avalikustamast oma äriplaani, sest siis oleks ta pidanud sellest teatama ka börsile. Samas nõudis ministeerium äriplaani avalikustamist, et omada kontrolli praegu monopoolse traadiga telefoniteenuse tariifide üle.

Hetkel kuum