Ülo Toomsalu • 31. mai 2000 kell 6:01

Taani tahab eestlastele esitada süüdistuse üheksa miljoni röövis

Taani politsei soovib kohtu alla anda aprillis Paldiskis miljonite Taani kroonide salakaubaveol tabatud eestlased, kes taanlaste versiooni järgi on seotud üheksa miljoni krooni rööviga Kopenhaageni lähistel, kirjutab Eesti Päevaleht.

Taanlased saatsid Eestile õigusabipalve väidetavate kurjategijate väljaandmiseks. 'Me üritame praegu täpsustada, mis andmetele taanlased toetuvad,' ütles tolliameti uurija Anneli Härms. 'Taani väga üldsõnalisest abipalvest loeb välja, et neil toimunud kohtu eelistung leidis olevat piisavalt põhjusi esitamaks eestlastele raharöövi süüdistust.'

Eesti toll vahistas tartlased Jüri Segali (30), Marko Jõeveeri (31) ja Armis Tiku (35) 4. aprillil Paldiskis, kui Segali kasutuses olnud Saksamaal registreeritud sõiduauto Mercedese bensiinipaaki ehitatud peidikust leiti 2,4 miljonit Taani krooni.

Neli päeva varem oli mõnekümne kilomeetri kaugusel Taani pealinnast Kopenhaagenis toimud riigi ajaloo suuruselt teine rööv, kus sõiduautot Audi A4 kasutanud kaks kurjategijat said relva ähvardusel postiautost saagiks üheksa miljonit Taani krooni.

Eesti Päevalehega eile vestelnud operatiivtöötajad pidasid võimalikuks, et Taani politsei plaanib esialgset kohtuprotsessi rahustamaks kõmulise raharöövi uurimisel tulemusi ootavaid Taani kodanikke.

Hetkel kuum