Toomas Truuverk • 2. juuni 2000 kell 12:51

Tallinna börs lõpetas kauplemisnädala tõusulainel

Aktsiate hinnad Tallinna börsil liikusid täna, nädala viimasel kauplemispäeval teist päeva valdavalt ülespoole, toetatuna teisipäeval avaldatavast majanduskasvu hinnangust ja välisbörsidel valitsevast positiivsest meelsusest.

Küllalt tagasihoidlikus kauplemisaktiivsuses jäid ka aktsiate hinnamuutused vaoshoituks ja ÄP indeks sulgus 0,47%ga plussis, 406,88 punktil.

Ainsa aktsiana põhinimekirjas ja lisanimekirjas kokku lõpetas täna päeva miinuses Norma, mille hind langes 1,49%, 39,6 kroonile. Tegelikult jäi kauplemine ka Norma aktsiaga täna loiuks ja aktsia hinnatase oluliselt ei muutunud (ostu- ja müüginoteeringud langesid 0,5%). Ülejäänud langus tulenes aktsia sulgemisest täna ostuäärel ja eile müügiäärel.

Jätkuvalt suur huvi valitseb Telekomi aktsia vastu, mille hind tegi täna Tallinnas 30 tehingus saavutatud 5,36 mln kroonise käibe juures 0,64%se tõusu, 117,5 kroonile. Tähelepanuväärne on, et hoolimata päeva jooksul pea kogu ulatuses tehtud ostutehingutest, püsis müüginoteering (hind millega tehakse ostutehingud) pärast hommikust kerget 50 sendist tõusu kogu päeva muutumatuna. Londonis oli Telekomi aktsia täna kell 14:40 protsendiga plussis ja maksis kroonidesse ümberarvutatult 116,21 krooni.

Hetkel kuum