Ülo Toomsalu • 5. juuni 2000 kell 6:07

Turiste meelitaksid Eestisse jääma Tallinna-välised atraktsioonid

Aastaid Eesti turismimajandust uurinud Iirimaa konsultandi David Gormani sõnul peab Eesti senisest enam tähelepanu pöörama väljaspool Tallinna asuvatele turismiatraktsioonidele, millega võib väliskülalisi Eestisse meelitada, kirjutab Postimees.

'Turistide Eestis viibimise aega on võimalik pikendada vaid sellega, kui pakkuda neile meelelahutust ka väljaspool Tallinna. Ainult sellisel juhul pikeneks turisti keskmine Eestis viibimise aeg üle kahe päeva,' rääkis konsultant David Gorman reedel Tallinnas peetud turismiteemalisel ümarlauakohtumisel.

Lisaks sellele peab Gorman paljusid turistidele pakutavaid teenuseid liiga kalliks, tuues näiteks autorendi, mille ligi tuhandekroonine ööpäeva hind on näiteks Iirimaaga võrreldes ligi kaks korda kallim ja peletab seetõttu turisti siit eemale.

Turismiameti andmetel külastas Eestit möödunud aastal üle kolme miljoni turisti, enamiku neist moodustasid soomlased ja enamasti viibiti siin alla kahe päeva. Kauem kui kaks päeva viibis Eestis aga natuke alla miljoni turisti.

Hetkel kuum