Ülo Toomsalu • 6. juuni 2000 kell 6:38

Türil süüdati kolm tuletõrjujate autot

Türi päästekomando kannatas üleeile öösel suurt kahju, kui tundmatud süütasid põlema kolm komando hoovis olnud autot, millest kaks hävisid tules täielikult, kirjutab Postimees.

Eestis esimese päästjatele tehtud ränga rünnaku tagajärjel jalameheks jäänud Järvamaa päästeteenistuse Türi tugikomando pealik Heino Aavasalu ütles, et sõiduauto Ford Sierra ja väikebuss Peugeot hävisid tules täielikult, kõlvates nüüd üksnes vanarauaks.

Öösel kella kahe ajal kostnud valju plahvatuse järel komando hoovis süttinud seitsme aasta vanuse Volkswageni väikebussi loodavad päästjad paarikümne tuhande krooniga korda teha.

Kõige rohkem sai tulles kannatada mõlemast bussist meetri kaugusel seisnud Ford, kust põleng ka alguse sai. Fordi üks tagumine aknaklaas oli enne tulekahju puruks löödud ning seetõttu kahtlustavadki tuletõrje ja politsei süütamist.

Järvamaa päästeteenistuse direktori asetäitja Helmut Näks ütles, et põleng andis Türi komandole suure löögi. Ka tema ei osanud nimetada ühtegi loogilist põhjendust, miks oli kellelgi vaja päästjate autosid süüdata. 'Võib-olla keegi ei taha, et me kustutame tulekahjusid, mis on inimese käe läbi alguse saanud,' sõnas Näks.

Järva politseiprefekt Gero Kartau tunnistas, et neil on süütamises kahtlusalused olemas, kuid ei soovinud täpsustada, kas tegemist on kohalikega või mitte. Samas mainis ta, et tõenäoliselt on põlengu taga kättemaks. 'See võib olla seotud mõningate operatsioonidega, mida päästeamet koos politseiga tegi,' lisas Kartau.

Hetkel kuum