Toomas Truuverk • 7. juuni 2000 kell 13:06

Tallinna börs vaevleb huvipuuduses

Nagu oodatud, jäi kauplemine Tallinna börsil täna taas väga rahulikuks. Kohalike investorite loidus ja välisinvestorite huvipuudus Eesti aktsiaturu vastu jätsid börsi tänase käibe 78 tehingus 7,44 miljonile kroonile.

Nagu madala kauplemisaktiivsuse juures tüüpiline, jäid ka aktsiate hinnad suhteliselt stabiilseks. Tallinna börsi kümne enamkaubeldava aktsia keskmist hinnaliikumist kajastav ÄP indeks kerkis päevaga 0,13%, 407,21 punktile.

Liideraktsiatest tegid suurima muutuse 1,09% langenud Telekomi aktsia ja 0,68% tõusnud Ühispank, lisanimekirjas kaubeldav Saku Õlletehase aktsia kerkis täna 1,99%.

Midagi uut ja olulist Telekomi kohta viimase ööpäeva jooksul avaldatud pole ja aktsia languse taga on viimase hind Londoni börsil, mis on viimastel päevadel püsinud 3?4 krooni Tallinna börsi hinnast madalamal. Kell 15:00 maksis Telekomi aktsia Londonis kroonidesse ümberarvutatult 111,32 krooni. Tallinnas sulgus aktsia aga 113 kroonil.

Et välisinvestorite huvi Eesti aktsiate vastu hetkel pea olematu on, näitab peagu et olematu reaktsioon eilsele majanduskasvu näitaja avaldamisele. Täna oli kauplemishuvi meie liideraktsiate vastu taas väga madal ja Telekomi hind ka näiteks dollaribaasilisena Londonis täna 0,4% võrra langenud.

Väikest toetust leidis siiski Ühispanga aktsia, mille hind Tallinnas kerkis 0,68% ja Helsingis lausa 2,15%, 29,73 kroonile. Ühispanga aktsia vastu tundus täna huvi tundvat mõni suurem investor. Sellele viitas tehingute register, kus valdavas enamuses standardsetes 1000-kordsete aktsiapakkidena tehtud tehingud.

Hetkel kuum