Toomas Truuverk • 7. juuni 2000 kell 8:08

Tallinna börsil tuleb rahulik päev

Eilne kerge tõus pärast oodatust viletsamaks jäänud I kvartali majanduskasvu näitaja avaldamist ei pruugi veel tähendada, suunamuutust börsil. Ja tõenäoliselt ei tähendagi.

Börsi suunavaks teguriks on hetkel ikkagi vähene kauplemisaktiivsus ja üsna selget rõhub see tegur aktsia hindade langusele. Ehk teisisõnu, seni kuni börsi käibed pole tõusnud stabiilselt 30?40 mln kroonini jääb turg loiuks ja aktsiahindade pöördumist tõususuunale pole oodata.

Eilne Hansapanga aktsia toel kerkinud käive võib anda siin kerget lootust, kuid suur on tõenäosus, et eilne suurtehing jäi üksikuks välgatuseks.

Tänahommikune teade tarbijahindade 0,2%sest tõusust mais, aprilliga võrreldes ja aastasel baasil 2,9%sest tõusust, börsil erilist vastukaja vaevalt leiab. Tarbijahinnad on püsinud stabiilsena ja sellisena mingit üllatusmomenti ei pakkunud.

Hetkel kuum