Inno Tähismaa • 8. juuni 2000 kell 9:09

Peter Lõhmus: krooni kurss jääb püsima ka eurotsoonis

Me ei pea krooni kurssi eurotsooniga liitumisel ujuma laskma, sest on otsustatud, et valuutakomitee süsteem sobib Euroopa keskpankade ühisesse süsteemi ERM2, ütles Eesti Panga asepresident Peter Lõhmus mõni hetk tagasi Eesti Ühispangas toimuval eurorahakonverentsil.

Võiksime eeldada, et peale Euroopa Liiduga liitumist hakkab krooni kurss ujuma koridoris +/- 15 protsenti, kuna ühineme ERM2ga, mis seda nõuab, rääkis Lõhmus. 'Siin taga oleks Euroopa Keskpanga soov kurssi hoida, kuid ikkagi oleks see suur tagasiminek võrreldes valuutakomitee süsteemiga.'

Praegu kehtiva valuutakomitee süsteemi juures on Eesti krooni kurss tihedalt seotud euro külge ning kursikõikumine on olematu.Uudise vahendas Madli Zobel.

Hetkel kuum