Ülo Toomsalu • 9. juuni 2000 kell 6:05

Omanik jättis üürilised veeta

Tallinnas Koidu tänav 96 asuva kümne korteri elanikud on sügisest pidanud hooti läbi ajama ilma veeta, sest majaomanik on Tallinna Veele võlgu ligi 5000 krooni ja firma lülitas vee välja, kirjutab Eesti Päevaleht.

Vahepeal lülitas majaomanik vee omavoliliselt tagasi, kuid siis lõikasid Tallinna Vee töömehed keldris toru läbi ja keerasid vee ka tänavalt kinni.

'Elu on hullem kui sõja-ajal, vett hangib iga majaelanik, kust juhtub, meie näppame vett naabermajast,' tunnistas Endel Kruusement (67) häbenedes. 'Tualetis käin ainult pissil, et see väga haisema ei hakkaks, ja kui suurem häda peale tuleb, siis jooksen üle raudtee võsasse,' rääkis ta edasi.

Talvel sulatasid majaelanikud lund ning praegu korjavad nad hoolega vihmavett pottidesse ja ämbritesse.

Elanikud on pöördunud juba kesklinna politseisse, linnavalitsusse, kesklinnavalitsusse, tarbijakaitseametisse ja Tallinna Vee poole, kuid abi pole saanud.

Tallinna Vee pressiesindaja Roland Aas märkis, et ettevõte ei saa sõlmida lepingut otse üürnikega. Maja omaniku, Hansaliising Eesti kinnisvara projektijuhi Sven Soomuste sõnul on nemad vaid Koidu 96 kinnistu rahastajad. 'Kui meie klient ei täida oma kohustusi, siis võtab liisingufirma omaniku kohustused üle,' sõnas projektijuht. Soomuste sõnul paneb Hansaliising maja tõenäoliselt müüki. 'Et ostja oleks kinnistust huvitatud, tasume enne kindlasti ka võlad,' märkis projektijuht.

Hetkel kuum