9. juuni 2000 kell 6:48

Sorose fondijuht teeb oma fondi

Scott Bessent, kes juhib suurinvestor George Sorose Euroopa investeeringuid on lahkumas ja plaanib luua oma fondi, kirjutavad majanduslehed Financial Times ja Wall Street Journal. Uue fondi algkapitaliks planeeritakse 2 miljardit dollarit, kuhu Bessent ise paneb 150 ja Soros 150 miljonit dollarit. Legendaarne suurspekulandi uus strateegia kätkeb osa tema raha andmisest välisfondihaldurite käsutusse ehk nn fond-fondis mudelit. S.Bessent loodab uude fondi meelitada Sorose grupist kuus töötajat.

Möödunud nädalal teatati grupi tegevjuhi Duncan Hennes"i lahkumisest. Seitse nädalat tagasi teatasid oma lahkumisest grupi lipulaeva Quantum Fund ja Quota Fund"i tegevjuhtide Stanley Druckenmiller ja Nicholas Roditi.

Pärast Quantum Fund"i suurema osa likvideerimist hoiab Soros üle 80 protsendi oma 7 miljardi dollari suurusest varandusest rahas ning fond nimetati ümber Quantum Endowment Fund"iks.

Enamik Sorose grupi fondijuhtidest ja analüütikutest lahkuvad 30. juuni paiku.

Hetkel kuum