9. juuni 2000 kell 10:10

Tallinna finantsjuhiks saab Ahti Kallaste

Tallinna finantsjuhi kohale korraldatud konkursi võitjaks tunnistati Ahti Kallaste, kes praegu töötab Rahandusministeeriumi riigikassa osakonna juhatajana, teatas Raepress. Linna teenistusse asub ta suve teisest poolest.

Ahti Kallaste on sündinud 1958. aastal ning on lõpetanud Tallinna Polütehnilise Instituudi automatiseeritud juhtimissüsteemide eriala, lisaks on ta läbinud mitmeid koolitusprogramme Eestis ja välismaal, samuti seminare riigikassa ja infotehnoloogia valdkonnas. Kallaste on töötanud nii era- kui avalikus sektoris.

Linnapea Jüri Mõisa sõnul on Ahti Kallaste juhtimisel loodud Eesti avaliku sektori kõige kaasaegsem suur arvestussüsteem - riigikassa. 'Umbes samasugune ülesanne seisab ees ka Tallinna linnal, et saavutada ligemale 400 linnaaasutuse koordineeritud ja läbipaistev finantsjuhtimine. Tallinnal saab Kallaste näol olema väga tugev ja kogenud finantsjuht,' ütles Mõis.

Varem on selgunud PR-direktori Kaido Padari, IT-direktori Väino Olevi ning kontsernipoliitika üksuse juhi Charlie Viikbergi kandidatuurid linna uues juhtimisstruktuuris, mida on tervikuna kavas rakendada alates 1. jaanuarist 2001.

Linnavolikogusse jõuab Tallinna uus juhtimisstruktuur järk-järgult, vastavalt selle osade valmimisele. Esimest korda arutatakse antud teemat 15. juunil toimuval linnavolikogu istungil.

Hetkel kuum