13. juuni 2000 kell 13:35

Narva elektrijaamade tulevikuks mitu alternatiivi

Eesti ja USA energeetikafirma NRG Energy delegatsioonid esitasid täna lõppenud läbirääkimistevooru järel mitu edasist kava Narva elektrijaamade ja Eesti Põlevkivi arenguks.

'Kuna läbirääkimised on pikalt kulgenud ja kõik on läbi arvutatud, siis NRG loodab, et valitsus teeb oma asjakohase otsuse lähinädalate jooksul', ütles NRG Eesti esinduse direktor Hillar Lauri. 'Me oleme valmis investeerima ja kaasajastama elektritootmist Narva jaamades, et ühisettevõte saaks efektiivselt toota keskkonnanõudeid järgivat ning konkurentsivõimelist elektrienergiat,' lisas ta.

'Läbirääkimistega seoses on nüüd kõik arengumudelite sisendid paigas. Selleks, et edasi minna, on vaja selget otsust, millist teed mööda', lausus läbirääkimiste Eesti delegatsiooni juht Raivo Vare.

Erinevates arengumudelites sisalduvad erinevad tootmismahud, mis mõjutavad eelkõige põlevkivi kaevandamist, vajalikke investeeringuid, sotsiaalseid kohustusi ning keskkonnanõudeid. Vastavalt nendele selgub elektrienergia tootjahind, mille põhjal kujuneb elektri tarbijahind.

Hetkel kuum