Ülo Toomsalu • 16. juuni 2000 kell 6:10

Politseinikud avastasid Taisto reisibussist lisakütusepaagi

Samal päeval kui AS Taisto omanik väitis Postimehes, et reisibussidele pole lisapaake külge keevitatud, leidsid politsei ja autoregistrikeskuse ametnikud Tallinnas Taisto firma bussist juurdeehitatud kütusepaagi, kirjutab Postimees.

Tallinna autoregistrikeskuse ja pealinna liikluspolitsei töötajad avastasid eile õhtul Postimehe informatsiooni põhjal lisakütusepaagi ühe ASi Taisto Neoplan-bussi juhiistme alt Tallinnas Suur-Sõjamäe teel asuvas bussifirma parklas.

Ametnikud said kontrollida vaid kaht parklas seisvast kuuest bussist - ülejäänud olid lukus. Ühe bussi juht oli ilmselt juhuslikult unustanud lukustamata juhiistme all oleva varuratta luugi, mille all peituski kokkukeevitatud kütusepaak.

'See avastus oli bingo,' nentis autoregistrikeskuse tehnokeskuse peaspetsialist Andres Soots. 'Meil on nüüd fakt, et lisapaakide keevitamine toimub.'

Esmalt pidid ametnikud nägema tõsist vaeva, et üldse parklasse pääseda. 'Ülemus käskis teile edasi öelda, et sisse saate vaid prokuröri sanktsiooniga,' teatas üks Taisto bussijuht.

Ka kohale saabunud politsei pidi passima traataia taga, millel rippus silt «Kõrge radioaktiivsusega ala». Väravaid ei avatud isegi siis, kui politseinikud tutvustasid mobiiltelefoni teel oma õigusi AS Taisto juhatuse esimehele Taisto-Taimo Kängsepale. Viimaks kasutasid nad Tallinna politseijuhi Jüri Kasesalu antud luba ja lõikasid väravaketid tangidega katki.

Hetkel kuum