Inno Tähismaa • 16. juuni 2000 kell 15:51

Roosna-Alliku vald seljatas kütusefirma

Järvamaa Roosna-Alliku vald ei pea maksma kütusefirmadele munitsipaalettevõtte Soojus 300 000 kroonist võlga, sest seadus seda ei nõua, kirjutab Järva Teataja.

Vallavanem Rein Köster ütles, et kütusefirmad Devisee ja Vektor KT nõudsid kohtu kaudu vallalt ME Soojuse võlga 90ndate aastate munitsipaalettevõtte määruse järgi, kus on kirjas, et ettevõtte eest vastutab vald. Köstri selgitusel on see vastuolus hiljem kehtima hakanud põhi- ja tsiviilseadusega.

Järva maakohtus vald õigust ei saanud ja kaebas edasi ringkonnakohtusse, mis ME Soojuse võlga välja ei mõistnud.

Devisee kaebas edasi riigikohtusse. Eelmisel reedel tuli riigikohtu teade, et asja menetlusse ei võetud.

Praegu on inimesed ME Soojusele võlgu pool miljonit krooni ja seda raha nõuab välja täitevamet. Kütusefirmadel pole lootust midagi saada, sest inimesed maksavad võlga tagasi pikka aega ja kõigepealt läheb raha maksuametile riigimaksudeks.

Devisee müügijuht Margus Miidla ütles, et loodab raha tagasi saada siis, kui ME Soojus läheb likvideerimisele. Sama probleem on Deviseel Lehtse vallas, kus küttevõlga on 60 000 krooni. Eestis on kütusemüüjal sel moel saamata miljoneid kroone. 'Seda raha pole me veel korstnasse kirjutanud,' kinnitas Miidla.

Hetkel kuum