Toomas Truuverk • 20. juuni 2000 kell 8:40

Börsikommentaar: Tallinna börs püsib ka täna unisena

Eilne ülimalt unine päev Tallinna börsil ei anna just erilisi lootusi aktiivsuse tõusuks jaanipäevaeelsetel päevadel. Vaevalt et siin suudab erilist toetust meie börsile avaldada ka maailma aktsiaturgude suhteliselt tugev nädala algus.

USA börsid Nasdaq ja NYSE alustasid vastavalt 3,35%se ja 1,04%se tõusuga. Täna hommikul liiguvad valdavalt plussis ka juhtivad Euroopa aktsiaturud.

Palju on kurdetud Tallinna börsil valitseva uudistevaeguse üle. Samas tundub siiski, et probleem on ikka kuskil mujal, sest eile avaldatud I kvartali maksebilansi ja rahapakkumise aruanne ei leidnud aktsiaturul küll mingit tähelepanu.

Vaadates, mis on juhtunud Balti telekomiaktsiatega Londonis, siis ka sealt pole praegu erilist toetust oodata. Leedu Telekomi aktsia odavnes eile Londonis 1% ja Eesti Telekomi aktsia kallines 0,76%. Täna hommikul maksab Leedu Telekomi aktsia Londonis 2,99 litti ja Eesti Telekomi aktsia 107,77 kr.

Hetkel kuum