Ülo Toomsalu • 20. juuni 2000 kell 6:07

Turistidest tulvil kruiisilaev mõlkis sadamas kaubalaeva

Eile pärastlõunal sõitis kruiisilaev Europa Tallinna sadamast väljudes otsa kai ääres seisnud Saksa kaubalaevale, inimesed kokkupõrkes vigastada ei saanud, kirjutab Postimees.

Esialgsetel andmetel tegi Bahama lipu all sõitev kruiisilaev Europa kella 16.45 paiku kesklinna sadamast väljudes vale manöövri ning sõitis seejärel otsa 88 meetri pikkusele kaubalaevale Emsbroker. Kokkupõrge lõi 1986. aastal Hamburgis ehitatud kaubalaeva keresse väikese mõlgi ning vigastas laadungiruumi sulgemismehhanismi, kuid uppumisohtu alus ei sattunud.

Veeteede ameti meresõiduohutuse teenistuse juhataja Vello Muru ütles, et kruiisilaeval lubati pärast ülevaatust reisi jätkata, sest inimesed kokkupõrkes kannatada ei saanud ning alles aasta tagasi Soomes ehitatud lõbusõidulaev ei kaotanud merekõlblikkust. Muru mainis, et kaubalaeva omanik peaks siiski tuukrid tellima ja aluse põhja üle kontrollida laskma.

Muru ütles, et praegu ei saa vastata küsimusele, miks 198,5 meetri pikkune kruiisilaev, millel oli loots peal, teisele alusele otsa sõitis. 'Põhjuse selgitavad välja meie laevaavariide juurdluse töötajad,' lausus ta.

Hetkel kuum