Kadi Heinsalu • 21. juuni 2000 kell 10:03

Kas ka teie isiklikult pooldate ELiga ühinemist? (vastab Mart Laar)

1. Kas ka Teie (mitte kui peaminister) isiklikult pooldate EL-iga ühinemist? Kas plussid kaaluvad miinused üles?

Jah, sest soovin oma lastele elu tänasest oluliselt turvalisemas, puhtamas ning jõukamas Eestis. Tahan, et nad võiksid jätkuvalt olla uhked, et on eestlased.Tavakodanikuna mõtlen ma nii - Eesti on väga väike, üksteise rahakottide e viisakalt väljendudes siseturu varal arenedes on meie arenguspiraal imekitsuke ja väga aeglane. Endassetõmbumine on sumbumine.

Märksa parem on üritada kiiret kasvu tugeva ekspordi arvelt. Selle eeldus - raha - peab samuti pärinema väljastpoolt. Niisiis vajame ligipääsu rahvusvahelistele kapitaliturgudele ja teist pidi suurtele ostujõulistele turgudele. Lähim unioon, mis pakub suurt ostujõulist turgu, on Euroopa Liit. NAFTAga ühinemine oleks ju keerukam, või mis?

Hetkel kuum