Kadi Heinsalu • 21. juuni 2000 kell 8:58

Täna 10 aastat tagasi väljastati esimene kindlustuslitsents

Taasiseseisvunud Eestis väljastati täna 10 aastat tagasi esimene kindlustustegevuse litsents, teatas Nordika Kindlustuse turunduskommunikatsioonijuht Piret Kütt.

21. juunil 1990 väljastas Rahandusministeerium kindlustusseltsile Eesti Aeromet esimese kindlustustegevuse litsentsi taasiseseisvunud Eestis. 18. septembril 1996. aastal muutis selts oma nime, kuid seltsi põhitegevus pakkuda klientidele kvaliteetset kindlustusteenust jäi, äriregistris registreeriti Nordika Kindlustuse AS.

Nordika Kindlustuse juhatuse esimehe Tiit Arge sõnul on 10 aastat siiski väike kogemus kui võrrelda seda suuremate Euroopa riikide üle 100 aasta eksisteerivate kindlustusseltside kogemusega, kuid kindlasti on see Eesti kontekstis, kus meil vabadustki on 10 aastat, oluline.

Alates 1998.aastast said Nordika Kindlustuse suuremateks aktsionärideks eesti aktsionäride kõrval ka Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupank (EBRD) ja Suurbritannia investeerimisfond New Europe Insurance Ventures (NEIV).

Nordika Kindlustus omas 1999. aasta lõpu seisuga seitsme ja Nordika Elukindlustus kolme protsendi suurust turuosa. Nordika Kindlustus teenis 1999. aasta auditeeritud andmetel 1,856 miljonit krooni puhaskasumit.

Hetkel kuum