Inno Tähismaa • 26. juuni 2000 kell 9:32

Rägavere mõisahärra investeeris lubatud 3,5 miljonit

Lääne-Virumaa Rägavere mõisaomanik ameeriklane Morgan Hammerbeck kandis möödunud nädalal Lääne-Viru maavanemale ette, et on mõisasse investeerinud lubatud 3,5 miljonit krooni.

'Terve aasta olin tohutu pinge all,' tunnistas Hammerbeck. 'Olen rahul sellega, mis tehtud, aga võinuks veel paremini minna. Tahaksin juba mõisas sees elada, ega ma selleks Eestisse tulnud, et Tallinnas elada.'

Vastavalt lepingule pidanuks Hammerbeck Rägavere mõisasse investeerima 6. aprilliks 3,5 miljonit krooni. Kuna raha ei jõutud otstarbekohaselt nii kiiresti kulutada, palus Hammerbeck jaanipäevani lisaaega.

Jaaniõhtu veetis mõisahärra Moskvas, kus ta ajas äriasju. 'Pean peo koos venelastega,' ütles ta vahetult enne jaanilaupäeva.

Hetkel kuum