Kristel Raesaar • 27. juuni 2000 kell 10:56

Kas Hoiupank on taas iseseisev ariühing? (vastab Indrek Neivelt)

Hansapanga juhatuse esimees Indrek Neivelt, kas Hoiupank on täna taas iseseisev äriühing?

Ei ole ega saa kunagi ka olema. Kohus pole tühistanud Hansa-Hoiu ühinemisotsust, nagu tänane Postimees seda väidab. Kohus tühistas Hoiupanga 12.07.98 üldkoosoleku otsuse, täpsustamata, millise otsuse.

Koosolekul võeti vastu neli otsust, nende hulgas ka nt. audiitori nimetamine ühinemisaruande kontrolliks ja Hoiupanga nõukogu liikmetele loa andmine Hansapanga nõukogus osalemiseks.

Isegi kui uhinemisotsus oleks tunnistatud kehtetuks, pole sellel mingit tagajarge ühinemisele. Krediidiasutuste seaduse järgi, mis on pankade jaoks ülimuslik, ühinemist ennast enam vaidlustada ei saa. Ühinemine jääb kindlasti jõusse, sest seda ei vaidlustatud enne Eesti Panga antud ühinemisluba.

Hetkel kuum