27. juuni 2000 kell 6:11

Poliitikud kahtlevad Kerdi tagandamise plaanides

Kindralleitnant Johannes Kerdi võimalik tagandamine kaitseväe juhataja ametikohalt on poliitikute arvates väheusutav, kirjutab Eesti Päevaleht.

Mitu riigikogu liiget tunnistas, et ajakirjanduses ilmunud teade kaitseväe juhataja lahkumisest tuli neile üllatusena. Isamaaliitu kuuluva riigikogu liikme Peeter Oleski sõnul on selline teave üks paljudest väljamõeldistest, mis rajaneb oletustel. 'Ma pean õigeks, et mees, kes on saanud aasta võrra targemaks, peaks saama oma tööd korralikult edasi teha,' ütles Olesk.

Praegu puhkusel viibiv riigikogu koguneb taas istungile 7. augustil ja siis augusti lõpus. Kummagi istungi kinnitatud päevakorras pole kaitseväejuhataja vahetumise küsimust. Vastav informatsioon puudus ka kaitseminister Jüri Luigel ning kaitseväe juhataja kohusetäitjal kolonel Märt Tirul. 'See Postimehe artikkel oli ka minule üllatus,' ütles Tiru eile.

Presidendi pressiesindaja Epp Alatalu sõnul pole president Lennart Meri teinud otsust kaitseväe juhataja välja vahetamise kohta. 'President on lubanud kaitseväe juhataja 1. juulini puhkusele ning see on ainuke otsus, mida ma saan kommenteerida,' ütles Alatalu.

Seaduse järgi nimetab kaitseväe juhataja ametisse ja vabastab ametist presidendi ettepanekul riigikogu.

Hetkel kuum