27. juuni 2000 kell 6:16

Tallinn koondab 200 haridusametnikku

Tallinna ligi 150 haridusasutuse augustist koondatavad raamatupidamist korraldavad ametnikud peavad linnajuhtide kärpimiskava läbimõtlematuks tormamiseks, mis võib juba sügisel koolide rahaasjades tagasilööke tuua, kirjutab Postimees.

Tallinn koondab 1. augustil ligi 200 haridusametnikku, sealhulgas 80 raamatupidajat. Linna haridusjuhtide nägemuse kohaselt peaksid koolid pärast seda ostma raamatupidamisteenuseid erafirmadest või palkama kooli tööle raamatupidaja.

Mitme linnaosa haridusosakonna töötajate hinnangul on linn üleminekuga liialt kiirustanud ning jätnud ümberkorraldused piisavalt läbi kaalumata.

Ümberkorraldused tagavad Linna haridusameti juhataja Erkki Piisangu sõnul nii rahalise kokkuhoiu kui ka raamatupidamisteenuse taseme tõusu. '900 000 krooni kuus raamatupidamisteenusteks oli liiga palju, kui arvestada, et tegelikult töötas kaheksa bilansivõimelist raamatupidajat, ülejäänud olid arveametnikud, kes ei oska suurt midagi teha,' nentis ta.

Hetkel kuum