27. juuni 2000 kell 7:53

Tallinna börsil teadeterohke päev juba enne turu avanemist

Börsipäev hakkas täna juba enne kauplemise algust Hansapanga kommentaariga Tallinna Linnakohtu otsusele Hansapanga ja Hoiupanga ühinemise kohta, milles Hansapank peab teoreetiliselt ja praktiliselt võimatuks Hoiupanga aktsionäride erakorralise koosoleku otsuse tühistamist, mis käsitleb pankade ühinemist.

Täna kaubeldavad Tallinna Kaubamaja aktsiad omavad viimast päeva õigust 1999. aasta 1-kroonilisele dividendile.

XXL.EE vähendab aktsiakapitali 50 protsendi võrra 20 miljonilt kroonilt 10 miljonile kroonile miljoni aktsia tühistamise teel. Täna kaubeldud aktsiad osalevad veel viimast päeva aktsiakapitali vähenemises.

Keeruline on prognoosida, kas Hansapanga aktsiale avaldab mõju Hoiupanga endise peajuristi kohtuvõit, mis tõi kaasa Hoiu- ja Hansapanga ühinemistüli.

Loodetavasti suudab börs täna sarnaselt eilsega näidata vaatamata suvepuhkuste hooajale korralikku käivet.

Hetkel kuum