Silva Männik • 28. juuni 2000 kell 14:07

Eesti Telefon vähendab hindu tõstes rahvusvaheliste telegrammide doteerimist

Alates 1.augustist vähendab Eesti Telefon rahvusvaheliste telegrammide doteerimist, teatas Eesti Telefoni pressiesindaja Anu Vahtra.

Riiki saadetavate telegrammide arvu jätkuv vähenemine sunnib Eesti Telefoni suurendama Venemaa, Läti ja Leedu suunal telegrammi sõnatasu 1.50 kroonile ja Ukraina, Valgevene ja Euroopa riikidesse saadetavate telegrammide sõnatasu 2,50 kroonilt 3,00 kroonile. Leedu ja Läti telegrammi sõnatasu on enne 1.augustit 80 senti,Venemaa sõnatasu 1.30 krooni.

Telegrammiteenuse pakkujad teenivad riiki sisenevate telegrammide pealt, kuid väljasaadetavate telegrammide pealt tuleb maksta tasu välisriigi teenuse osutajale.Kuivõrd nendesse riikidesse saadetakse Eestist rohkem telegramme kui neist riikidest Eestisse, siis on Eesti Telefon jätkuvalt kahju saanud telegrammteenuse tasaarvelduses Läti, Leedu, Venemaa, Ukraina, Valgevene ja Euroopa riikide osas, selgitas Vahtra. Hinnamuutuse tulemusena ei pea Eesti Telefon enam rahvusvaheliste telegrammide saatmisel enamikule suundadele peale maksma.

Eestist on 2000. aasta esimese viie kuuga välismaale saadetud 16 003 telegrammi ning Eestisse on samal perioodil saadetud 13 124 telegrammi. Seega on Eestist saadetud 2879 telegrammi rohkem kui Eestisse.

Telegrammi väljastusteate ja kõnelekutse telegrammi teenuse vastavusse viimine teenuse osutamise kuludega tõstab ka telegraafilise väljastusteate hinda 8 kroonilt 19 kroonile ja kõnelekutse telegrammi hinda 16 kroonilt 31 kroonile. Kõnelekutse telegrammile sõnatasu ei lisata.

Telegraafiline väljastusteade on vastustelegramm telegrammisaatjale, kus teatatakse kellele ja millal on saadetud telegramm väljastatud. Teenust on sel aastal viie kuu jooksul kasutanud vaid 160 telegrammisaatjat. Kõnelekutse telegrammiga kutsutakse selle saatjat lähima telefoniühenduse juurde. Teenust kasutatakse peamiselt SRU riikide elanikega suhtlemisel.

Hetkel kuum