Allan Soon • 29. juuni 2000 kell 8:53

Keskpinge tariif ärikliendile tõuseb 10%

Energiaturu Inspektsiooni poolt kinnitatud uues hinnakujunduses lähtutakse tegelikest kuludest, mistõttu on kaotatud keskpinge klientide ristdoteerimine kõrgepinge arvelt. Keskpinge tariifid tõusevad ligi 10%.

Madalpinge tariifid tõusevad keskmiselt 5%, sealjuures püsitasuga ostvatel klientidel alla 4%.

Äriklientide hinda jääb alles osa koduklientidele suunatud ristdotatsioonist. Ristdotatsioon peab olema lõppenud hiljemalt 2002. aastaks.

Uus jaotamistariif ärikliendile, kes kasutab 6 kuni 35 kV pinget, on 3,4 senti/kWh. Jaotamistasu 0,4 kV pingel on 12,2 senti/kWh. Püsiühenduse kasutamise tasu 6-35 kilovoldisel pingel on 783 krooni kW kohta aastas. Püsiühendus kasutamise tasu nii ärikliendile kui erakliendile pinel 0,4 kV on 198 krooni ampri kohta aastas. Hinnad on toodud käibemaksuta.

Lisaks on Energiaturu Inspektsioon kehtestanud mitmeid hinnapakette ärikliendile.

Hetkel kuum