Inno Tähismaa • 30. juuni 2000 kell 11:48

Äripäev: Optiva saab Sampo-Leonialt kindluse

Äripäev on oma esmaspäeval ilmuvas juhtkirjas seisukohal, et Optiva Pank alustab Sampo-Leonia omanduses puhaste paberitega healt stardipositsioonilt.

Järgneb refereering:

Eelmisel neljapäeval jõudis lõpule Optiva Panga müük Soome kindlustusgrupile Sampo-Leonia, sellega täitis Vahur Kraft oma lubaduse. 10,68 krooniga ostetud aktsiate eest saab Eesti Pank esialgu küll 8,98 krooni, kuid Eesti Pangale jäävad suured kohustused garanteerida Optiva Panga riskivara. Ent uue meeskonna alustades võib veel kõik hästi minna.

Piltlikult väljendudes on Optiva alumine kahvliharu Ühispangale, keda ülevalt ähvardab Hansapank. Kõige olulisem on, et Optiva Panga jätkamine säilitab konkurentsi Eesti pangandusturul.

Umbes pool aastat tagasi jõudsime perioodi, kus suured, Hansa- ja Ühispank, praktiliselt loobusid omavahel konkureerimast. See kajastus eelkõige teenustasude järsus tõusus panga kliendile. Situatsioon, kus Merita ja Optiva püüavad võita Eestis turuosa, on kliendile igati teretulnud. See on periood, kui miski võib minna ka soodsamaks-odavamaks. Suurte suhtes protestivaimuga kliendid võivad vabalt üle kolida Optivasse. (Esialgu) väiksem pank suudab pakkuda individuaalsemat lähenemist, tegelda nt ka väiksemate laenusummade menetlemisega, millest suured külmalt ära ütlevad.

Pikemalt loe esmaspäevasest Äripäevast.

Hetkel kuum