3. juuli 2000 kell 7:24

Joey Dunlop hukkus Kalevi suursõidul

Kalevi suursõidul kihutas eile vihmasajus vastu puud viiekordne maailmameister Joey Dunlop, kirjutab Eesti Päevaleht.

Pirita ringrajal eile traagiliselt hukkunud Dunlopi avarii põhjus püsib segane, korraldajad ei leidnud kinnitust ka infole, et iirlasele jooksis rajale ette pealtvaataja.

Raske avarii toimus sõidu teisel ringil. Tihedas vihmasajus liidrikohal sõitnud Dunlop kihutas ligi 150kilomeetrise tunnikiirusega.

Vastu puud paiskunud mootorrattas läks pooleks ja selle kümnekonna meetri kaugusele lennanud tagaosa tabas noort naist. Naine nihestas ühe jala kõõluse, mis haiglas kipsi pandi. 'Naine ütleb, et ei näinud avariid ja märkas vaid tema suunas lendavat mootorratast,' ütles võistluse peakorraldaja Raido Rüütel.

Dunlopi surm oli korraldajate väitel silmapilkne. Rüütli sõnul palus abikaasa surmast teada saanud Linda Dunlop, et tema mehe surnukeha ei lahataks. 'Joey Dunlop oli varem naisele rääkinud, et juhul kui ta mõnel võistlusel surma saab, siis ta soovib, et teda ei lahataks,' ütles Rüütel.

Hetkel kuum