13. juuli 2000 kell 9:40

Suhkru hind kerkis kahe aasta kõrgeimale tasemele

Suhkru hind hüppas eile New Yorgi kohvi, suhkru ja kakaobörsi peaaegu 4 protsenti kahe aasta kõrgeimale tasemele, sest turul puuduvad suured eksportijad ning importijate ostusurve on suur. Toorsuhkru oktoobrilepingute hind kerkis 0,34 USA sendi võrra 9,17 sendini nael. Nii kõrge oli see viimati 1998. aasta 12. Mail.

Ostupaanika algas pärastlõunal, kui aktiviseerusid riskifondid, sest turul tekkisid kuuldused suurte importijate Iraani, Süüria, Filipiinide soovist osta suuremad kogused toorsuhkrut, Austraalia suureksportija Queensland Sugar aga teatas aga, et peatab suhkru ekspordi niikauaks kui on välja selgitatud eelmise suve tormikahjustuste mõju. Lisaks on põud Ida- ja Kesk-Kuubas kahjustanud osaliselt sealse suhkruroo saagi.

Valge suhkru oktoobrilepingute hind kerkis eile Londonis 4,90 dollari ehk 1,6% võrra 245 dollarini tonn. Täna hommikul on valge suhkru hind kerkinud veel 2 USD võrra.

Hetkel kuum