18. juuli 2000 kell 8:30

Riik annab hooldekodu tasuta sakslastele

Harju maavalitsus rendib Merivälja pansionaadi 30 aastaks Saksa firmale ja laseb lahti kõik töötajad, kirjutab SL Õhtuleht. Seda, et sakslased nad ka tagasi tööle võtavad, ei julge inimestele keegi lubada.

Hooldekodu direktor Sulev Reiljan ütleb, et sakslaste Kursana Eesti osaühing on kohustatud endisesse parteitegelaste ja näitlejate hooldekodusse investeerima 45 miljonit krooni. Selle investeeringu tõttu ei võta riik sakslastelt ka renti.

SL Õhtulehe andmetel soovis hooldekodu rentida ka Eesti investor, aga konkursi tingimused seati nii, et eestlane jäi kõrvale. Maasekretär Põder kinnitab: 'Neil polnud sotsiaalhoolekanne üldse põhitegevusena märgitud.'

Arco Vara kinnisvaramaakleri Urmo Pollisinski sõnul on see üks magusamaid alasid Tallinnas, kus maa ruutmeetri hind võib ulatuda 1000 kroonini. Hooldekodu väravasse on oma maja ehitanud Robert Lepikson, samas lähedal kerkivad järjest uued villad.

Reiljani andmetel peaks esialgu remonditud hooldekodus hoolealustele teenuse hind samaks jääma. Maasekretär Põder möönab, et arvatavasti hakkab teenuse hind siiski sakslaste käe all tõusma. Enamasti puudutab see otseselt vanurite ja nende sugulaste rahakotti.

Hetkel kuum