20. juuli 2000 kell 8:28

Tallinna juhid kinnitavad trollide kadumist linnast

Nii Tallinna linnapea Jüri Mõis kui ka volikogu esimees Rein Voog kinnitasid eile Postimehele, et linn liigub trolliliikluse kaotamise suunas, kuigi vastavat otsust pole linnajuhid seni langetanud.

'Mulle tundub, et sellist otsust polegi vaja eraldi teha, sest trolliliiklus lihtsalt sureb välja, sest pole konkurentsivõimeline,' ütles Postimehele linnapea Mõis. Tema sõnul otsib linn praegu võimalusi, kuidas ühistransporti odavamalt ülal pidada ning kallim trollivedu ei suuda bussiveoga võistelda.

Transpordiameti andmetel maksab trollivedu linnale praegu ligi poolteist korda enam kui bussivedu. 'Samas kasutab ühissõidukit kõige hinnatundlikum ühiskonnagrupp ning kui kasutame kalleid sõidukeid, siis teeme neile liiga,' lausus Mõis. 'Kui meil oleks vaja miljonäre vedada, siis oleksid trollid küll omal kohal, need on hea kiirendusega ja vinguvad naljakalt, väga äge.'

Linnavalitsus kavatseb veel sel suvel kõik bussi- ja trolliliinid rahvusvahelisele konkursile panna. Võistupakkumise võitjad peaksid reisijaid vedama hakkama 2002. aasta jaanuaris.

Hetkel kuum