21. juuli 2000 kell 8:13

Rahvaliit viib elektrijaamade müügi kohtusse

Opositsioonis olev Rahvaliit kavatseb Narva Elektrijaamade müümise Ameerika firmale NRG Energy kohtus vaidlustada kohe pärast müügilepingule allakirjutamist, kirjutab Eesti Päevaleht. 'Juristid on tegelenud tehingule õigusliku hinnangu andmisega ja leiavad, et meil on otstarbekas kohtusse pöörduda, ' lausus Rahvaliidu esimees Villu Reiljan. Tema sõnul kavatseb Rahvaliit vaidlustada erastamistehingu kohe pärast seda, kui Eesti Energia ja NRG Energy on lepingu sõlminud. Leppe allkirjastamine peaks toimuma 3. augustil.

'Selge on see, et valitsus eksib elektrijaamu Ameerika firmale müües seaduste vastu,' ütles Reiljan. Tema väitel on peaeksimus see, et valitsus ei arvesta 1998. aasta 16. detsembril riigikogus vastu võetud ostust, mille kohaselt ei saa ilma parlamendi otsustuseta elektrijaamade erastamist ja müüki korraldada.

Hetkel kuum