Kadi Heinsalu • 24. juuli 2000 kell 7:58

Carl Danhammeri sõrmused maksid 320 000 FIMi

?Tänagi on veel karm tunne sees, sest viina voolas peol ojana,? kinnitab sulaõnnelik Carl Danhammer tänases SL Õhtulehes. Danhammer võttis reedel neljanda naise. ?Eestist oli palju inimesi. Eve Kivi ja Riho Rõõmus teiste hulgas, Eve muudkui pildistas.? ?Ylöjärvi politsei pidas liikluse kinni, kui Paulaga kirikusse sõitsime. No tuhat inimest oli küll tänavaservas meid vaatamas, TV 2 tegi hommikusaatesse sellest jutu,? räägib Danhammer. ?No meil oli tõld ka, mida näidata. Kuninga vanker, 1840. aastal veeti sellega Vene tsaari.? Danhammer eitab, et tegu olnuks koopiaga. ?Ei, ikka ehtne, poolteist sajandit vana,? kinnitab ta. ?Pidu oli tugev ja raske, ma ootan huviga, millal teles näidatakse seda dokumentaalfilmi, mida nad meist väntasid. Juba sõrmused ise, Tillanderi (kuulus Soome juveliirifirma, mille kauplust omal ajal röövisid eestlased) juures tehtud, on omaette vaatamisväärsus ? sarnaseid pole Soomes kellelgi. 320 000 marka maksin,? ütleb Danhammer. Ta on ootamatult jõukas mees. ?Ei, mis jõukas, ma olen vaene. Aga esimest korda leidsin tõelise armastuse - ja sellisele naisele ei saa kehvemat sõrmust kätte panna. Ma abiellun ju nüüd tõesti viimast korda, see on ehtne suur armastuslugu,? kinnitab elevil Danhammer. ?Muidugi jään nüüd siia Ylöjärvile Tampere külje alla elama,? räägib Danhammer oma tulevikuplaanidest. ?Mul on siin maja ja kontor, jah, Helsingis on ka kontor, aga seal hakkan vähem olema,? kinnitab ta. Eestisse sõidust ei sõnagi.

Hetkel kuum