Inno Tähismaa • 26. juuli 2000 kell 13:59

Ösel Foods alustas moodsa mahlaliini seadistamist

AS Ösel Foods alustas sel nädalal ühe Baltikumi moodsaima mahlaliini seadistamist, teatas ettevõtte esindaja.

Oktoobris turule tuleva uue kodumaise mahla katsetootmine Ösel Foodsi liinidel algab septembri lõpus, oktoobris kavatseb Ösel Foods turule tulla viie erineva mahlanimetusega.

Ösel Foods investeerib mahlaprojekti 31,5 miljonit krooni, paigaldatav seadmestik võimaldab toota kõrgekvaliteedilist mahla uudses pakendis, mille juurde kuulub ka täiustatud Recap-3 avamismehhanism. Uue mahlaliini tootlikkus ulatub 6000 liitrini tunnis.

AS Ösel juhatuse liikme Kuldar Leisi sõnul lõpetas Ösel Foods juuli keskel ka parimate mahlatooraine tootjate otsimise kogu maailmast. 'Iga mahla jaoks valisime ükshaaval kõigi tooraine pakkujate seast välja parima, kes suudaks garanteerida pika aja jooksul stabiilse kõrge kvaliteedi,' lausus Leis. Tema sõnul valis Ösel Foods apelsinimahla kontsentraadi tootja näiteks Brasiiliast, kus on parimad apelsinide kasvatamise piirkonnad kogu maailmas.

Toidukontserni AS Ösel Eestis tegutsevad tütarettevõtted müüsid esimesel poolaastal toodangut 83 miljoni krooni eest, mis on 10 protsenti rohkem kui eelmise aasta samal perioodil. Käibekasv tuli karastusjooke ja toidulisandeid tootva tütarettevõtte AS Ösel Foods arvel, kelle omatoodangu müük suurenes võrreldes eelmise aasta esimese poolega ligi 38 protsenti.

Hetkel kuum