26. juuli 2000 kell 12:55

Ühispanga 2. kv. laenude kasv 2,8%

Teise kvartali jooksul suurenes Ühispanga laenuportfell 2,8 protsenti ehk 271,6 miljonit krooni 9,88 miljardi kroonini.

Kuna osaliselt on laenuportfelli kasv tingitud laenvõlakirjade restruktueerimisest laenudeks, on tegelik laenuportfelli (laenud ja laenvõlakirjad) kasv 1,7 protsenti, mis on enam-vähem võrreldav hoiuste kasvutempoga ja ületab bilansimahu suurenemise.

Samal ajal on vähenenud ebatõenäoliselt laekuvate nõuete suhe laenuportfelli 2protsendini, seoses täielikult provisjoneeritud laenude kandmisega bilansivälisele kontole. Täiendavalt moodustas grupp laenuprovisjone 25 miljoni krooni ulatuses. Ühispanga netolaenuportfelli osakaal varadest on kasvanud 1 protsendi võrra, moodustades 2. kvartali lõpu seisuga 63,4 protsenti.

Hetkel kuum