Kadi Heinsalu • 28. juuli 2000 kell 12:34

MicroLink korraldas Lätis 15 mln kr kommertspaberite emissiooni

Baltikumi juhtiv infotehnoloogiaettevõte AS MicroLink korraldas neljapäeval Lätis Hansabank Marketsi vahendusel oma esimese latis denomineeritud kommertspaberite emissiooni mahus 15 miljonit krooni (550 000 latti), teatas ettevõtte pressiesindaja Antti Aasma. MicroLink on esimene mittefinantsinstitutsioonist emitent, kes Lätis võlainstrumentide emissiooni läbi on viinud. MicroLinki juhatuse esimees Allan Martinson ütles, et MicroLink kasutab emissioonist laekuvaid vahendeid oma Läti tütarettevõtete võlakohustuste refinantseerimiseks. MicroLinki Läti kommertspaberite programmi raames välja lastud esimese emissiooni tähtaeg on 359 päeva. Emissiooni märkisid peamiselt Läti kindlustusettevõtted. MicroLink on Baltimaade suurim infotehnoloogia kontsern, mis ühendab üle 20 eri valdkondades tegutsevat firmat. MicroLinki põhilised tegevusvaldkonnad on IT-lahendused, arvutitootmine ja internetiteenused, mida pakutakse Delfi kaubamärgi all. MicroLinki käive oli juunis lõppenud majandusaastal auditeerimata andmetel 721 miljonit krooni. MicroLink on eelnevalt korraldanud Eestis mitmeid võlakirjaemissioone, mille kogumaht oli 30. juuni seisuga üle 90 miljoni krooni Hansabank Markets on Baltikumi juhtiv võlakapitali kaasaja.

Hetkel kuum