Kristel Raesaar • 31. juuli 2000 kell 9:21

Hansapank vahendab väikefirmadele EBRD raha

Reedel allkirjastatud lepinguga saab Hansapank Euroopa Rekonstruktsiooni- ja Arengupangalt (EBRD) ja Baltic Investment Special Fund?ilt 10 miljonit eurot laenu, mille pank laenab edasi Eesti väikeettevõtetele.

Hansapanga äripanganduse divisjoni direktori Alo Lillepea sõnul soovib pank EBRD krediidilimiidist laenu anda just neile väikeettevõtetele, mille laenuvajadus on seni jäänud katmata. Sihtgruppi kuuluvad väljaspool Tallinna asuvad väikeettevõtted, mis pole Hansapangast viimase aasta jooksul laenu ega liisingut võtnud ning ei oma ka varem sõlmitud kehtivat laenulepingut. ?Laenuvõimaluste avardamisega tahame muuta väliskeskkonna väikeettevõtetele soodsamaks, et avaneks selles sektoris peituv kasvupotentsiaal,? märkis Lillepea.

EBRD finantsgrupi direktori Kurt Geigeri sõnul on seekordne krediidilimiit mõeldud kuni 50 töötajaga ettevõtete tarbeks.

Väikeettevõtetele antava laenu intressimäär kujuneb Hansapanga teatel kuni pooleteise protsendi võrra turuhinnast madalamaks. Täpne intressimäär sõltub lisaks projekti riskiastmele ja äriplaani tugevusele ka laenusumma suurusest ning on eriti soodne kuni 15 000 euro ehk kuni ligi 235 000 krooni laenamise korral. Laenu maksimumsuurus ühele ettevõttele on 75 000 eurot ehk 1,173 miljonit krooni ning tähtaeg kuni 4 aastat. Laenu väljastamist nõustab EBRD konsultant.

Laenutaotluste vastuvõtmist alustavad Hansapanga maakonnakeskustes asuvad kontorid augusti jooksul, hiljem saab taotlusi tuua ka Tallinnas Liivalaia, Rävala ja Forelli tänaval asuvatesse kontoritesse. Laenu hakkab väljastama nii Hansapank kui Hansa Liising.

Hetkel kuum