3. august 2000 kell 10:55

Eesti Raudtee vedas juulis 3,66 miljonit tonni kaupa

Eesti Raudtee kaubavedude maht oli käesoleva aasta seitsme kuuga kokku 24,28 miljonit tonni. Juulikuu veomaht moodustas sellest 3,66 miljonit tonni.

Eesti Raudtee kommunikatsioonidirektor Andrus Kuusmann ütles, et juulikuus oli kaubavedude maht Eesti Raudteel praktiliselt võrdne senise parima kuutulemusega. Kaubavedude mahu suurenemise tõttu on Kuusmanni sõnul kasvanud ka Eesti Raudtee vedudest saadud tulu, mis ulatus seitsme kuuga 849 miljoni kroonini.

Aasta seitsme kuuga vedas Eesti Raudtee kaupa kokku 24,28 miljonit tonni, 1999. aasta samal perioodil oli see 21,04 miljonit tonni. Suurima kaubagrupi moodustasid esimesel seitsmel kuul traditsiooniliselt naftasaadused (14,85 mln tonni), põlevkivi (4,18 mln tonni), väetised, mustmetall puit ja teravili.

Võrreldes möödunud aasta sama perioodiga on mahuliselt tänavu kõige rohkem kasvanud naftasaaduste veomaht. Võrreldes 1999. aasta seitsme kuuga oli selle kaubagrupi veomahu kasv 36,5 protsenti. Kasvanud on ka väetiste, värvilise metalli ja kivisöe vedu.

Juulis võttis Eesti Raudtee ööpäevas vastu keskmiselt 31 kaubarongi ja andis üle 30 rongi.

Hetkel kuum