Ülo Toomsalu • 4. august 2000 kell 8:13

Töötus suurendab salaküttimist

Töötuse käes kannatavas Lõuna-Eestis kasvab järjest salaküttimine, mille vastu võitlevad keskkonnainspektorid avastasid ainuüksi eile kahest väikejärvest paarkümmend loata võrku, kirjutab Eesti Päevaleht.

Lisaks salapüüdjatele tabasid inspektorid järvede lähedalt summutiga püsside ja püstolitega varustatud loata jahimehed, kelle andsid üle politseile.

Lõuna-Eesti keskkonnainspektori Endel Visnapuu sõnul on olukord röövpüüdjate ja salaküttidega hull. 'Kui hinnad tõusid, hakati kõike võimalusi kasutama, mis aga raha sisse toob,' ütles ta. 'Aga mis seal maal teha, põllumajandus on tuksis.'

Ka keskkonnainspektsiooni peadirektori asetäitja Tarvo Roose tunnistas, et eriti palju on röövpüüki majanduslikult halvema olukorraga piirkondades, nagu näiteks Peipsi rannik ning Kagu-Eesti.

'Kindlasti on ebaseaduslike püüdjate hulgas neid, keda nälg ajab vee peale, aga minu arvates on neid suhteliselt vähe,' ütles Roose. 'Pigem see kala ikkagi müüakse maha ja selle eest ei püüta mitte mõnda aega elada, vaid see raha jõuab ainult lähima viinapoeni.'

Hetkel kuum