Ülo Toomsalu • 8. august 2000 kell 8:06

Siilats hakkab Forde müüma

Septembris hakkab Viktor Siilatsile kuuluv Info Ettevõtete Grupp müüma lisaks Volvo ja Renault" sõiduautodele Forde ning praegune Fordi edasimüüja, BFK emafirma Belesta, hakkab tegutsema Renault" teise edasimüüjana, kirjutab Eesti Päevaleht.

Eesti Päevalehe andmetel sõlmis Fordi ametlik maaletooja Soomes ja Balti riikides, OY Ford Ab, eile Info Ettevõtete Grupiga lepingu, mille tulemusel saab sügisest Fordi ainuesindajaks Eestis Info-Auto.

OY Ford Ab peadirektor Kaj Dahlman ütles reedel, et praegu kehtib neil ametlik leping Belestaga. 'Kui miski muutub, küll me siis teavitame ajakirjandust,' ütles ta.

Belesta turundusjuhi Juhan Männi sõnul kehtib neil Fordi esindamise leping kuni 1. septembrini. Tema sõnul ei juhtu enne sügist midagi, BFK jätkab septembrini Fordide müümist ja teenindamist. 'See, kes hakkab sügisest Forde müüma, selgub lähinädalatel,' ütles Mänd.

'Hetkel ei kommenteeri, kuid Ford Abga on läbirääkimisi peetud ning lähiajal võib selles vallas kuulda uudiseid,' ütles Info-Auto infojuht Tiit Lillipuu. 'Juhul kui Info-Autoga leping sõlmitakse, oleme valmis hakkama sügisest Forde müüma ning võtma kõik garantiiremonti puudutavad kohustused seniste Fordi klientide eest endile,' ütles Lillipuu.

Eesti Päevalehe andmetel on Belesta saanud Renault Polskalt õiguse hakata 1. septembrist müüma ja teenindama Renault sõiduautosid. Lepingu olemasolul saaks Belestast Info-Auto kõrval teine Renault edasimüüja Eestis. Belestale kuulub ka Kia Auto.

Hetkel kuum