Ülo Toomsalu • 10. august 2000 kell 8:22

Lennusadama ehitistele tehakse ekspertiis

Tallinna linnaplaneerimise amet tellib projekteerimisfirmalt ekspertiisi, et saada hinnangut lennusadama ebaseaduslike ehitiste hinnale ning ehitus- ja keskkonnanõuetele vastavusele, kirjutab Eesti Päevaleht.

'Saatsime hinnapäringu neljale projekteerimisfirmale,' teatas linnaplaneerimise ameti juhataja kohusetäitja Toomas Tauts. Amet valib välja pakkumistest sobivaima ning laseb ebaseaduslike ehitiste omanikul, aktsiaseltsil BPV ekspertiis linnale ette kinni maksta. 'Pahandus tuleb likvideerida tegija kulul,' märkis Tauts.

Valmivast ekspertiisist peab selguma, mis on unikaalse vesilennukite angaari juurde loata ja projektita ehitatud raudteeharu, viilhalli, kai ja kontorihoone hind, mis mahus on ehitatud, kas ehitised vastavad ehituslikele ja keskkonnakaitselistele nõuetele ning kas kai ehitaja on vedanud täitepinnast merre sellesse kohta ja sellises mahus nagu võimaldab mereinspektsiooni eriluba.

Linna inspektorid kontrollisid eile lennusadamas ka vihjet, justkui oleks nädal tagasi peatatud kai ehitus taas käivitatud. Inspektorid leidsid, et vahepeal pole ehitustegevust toimunud ja olukord objektil on kontrolli all.

Hetkel kuum