Ülo Toomsalu • 14. august 2000 kell 6:14

Viljandil on puudu kaks miljonit krooni

Viljandit ähvardab tänavu kahe miljoni krooni suurune eelarvepuudujääk, sest üksikisiku tulumaksu on seni laekunud kaks miljonit krooni vähem kui prognoositud, kirjutab Sakala. Rahandusministeeriumi mulluste arvutuste kohaselt peaks Viljandi linn tänavu tulumaksust saama 55,3 miljonit krooni. Seni on linnakassasse üksikisiku tulumaksu laekunud 29,2 miljonit krooni. 'Kui aasta teisel poolel mingit suurt hüpet ei tule, siis on karta, et saame plaanitust kaks miljonit krooni vähem,' nentis linnavalitsuse rahandusameti juhataja Milvi Helstein. 'Loodetud majanduskasv Viljandis töötavate inimeste palkades ei kajastu.' Keskmiselt saab linn tulumaksust ühe kuu jooksul üle nelja miljoni krooni. Tavapäraselt laekub linnakassasse kõige suurem rahasumma juulis, mil inimesed lähevad puhkusele. 'Kui mullu saime juulis seitse miljonit, siis tänavu laekus viis miljonit krooni,' lausus Helstein.

Hetkel kuum